Els primers anys, els gegants es llogaven, per Corpus i per la Festa Major, a la Casa Paquita de Barcelona. L’any 1954, l’Ajuntament del Prat va acordar comprar una parella de gegants. El preu va ser de 14.000 ptes.

La presentació va tenir lloc amb motiu de la Festa Major, el 27 de setembre de 1954, en una trobada en què van participar les parelles de Molins de Rei i de l’Hospitalet de Llobregat, i la de la Casa de la Caritat i una altra parella de Barcelona. Durant els dies que va durar la Festa Major d’aquell any, els gegants no van parar de passejar i ballar per tot el poble.

Aquests primers gegants representen una parella de reis, anomenats Reis Catòlics, i son molt semblants als d’altres pobles. L’únic que els diferencia és la roba, la posició de les mans i el color de les cares. Els van batejar amb els noms de Rotllà i Griselda i es van identificar com un cavaller i una princesa. Els van fer construir a la casa “EL INGENIO”. L’any  2004, amb motiu de la celebració de la “Ciutat Gegantera”, van estrenar vestits nous, rèplica dels que portaven el dia de la seva presentació.

 

 

 

NOM GRISELDA ROTLLÀ
CONSTRUCTOR LLUÍS SABADELL (EL INGENIO)
RESTAURACIÓ / ANY JUANMA AVILÉS 2017
ANY DE CREACIÓ 1954
ALÇADA 3,65 M 3,65 M
PES 60 Kg. 60 Kg.