L’any 1954, juntament amb els reis, es compren a la casa “El Ingenio” una comparsa de sis capgrossos, barreja de personatges habituals en aquells anys a les cercaviles com un dimoni, un pagés, el Negrito, el Groucho Marx i els unics representatius de la nostra vila, el Nas de Carxofa i el Cap de Meló.

Aquests dos capgrossos es venien en sèrie sota el nom de “Conde Joven” i “Conde Viejo”, anaven vestits amb kimonos(un tipus de camisa llarga de tela estampada i coll ample) i com encàrrec especial, la parella que corresponien a la nostra vila s’els va afegir dos elements molt característics, la carxofa i el meló.

Després de molts anys acompanyant els gegants de la ciutat acaben molt malmessos i el departament de Cultura de l’ajuntament encarrega una restauració i guarda les figures originals en dependències municipals.

Més endevant s’encarreguen uns nous capgrossos al mateix taller, obra d’Agustín Sevillano, peró en versió infantil que són cedits a diferents escoles de la ciutat fins l’any 2015 que tornen a la Colla Gegantera del Prat, aquests resten guardats en exposició permanent a la Nau de Cultura Popular.

Durant el Toc d’Inici de Festa Major de l’any 2017 s’estrena una reproducció dels capgrossos originals, obra de Juanma Avilés i s’els afegeix una maça amb els simbols dels patrons Cosme i Damià i l’escut de la ciutat, en representacio als patrons Pere i Pau. A més s’abillen amb uns nous vestits inspirats en la moda masculina Francesa del segle XIX.

Juntament amb els nous capgrossos s’estrena també el “Ball de Capgrossos del Prat”, peça que només pot ser interpretada un cop l’any pel grup de músics de la colla, durant el Toc d’Inici de Festa Major.