La Ciutat Gegantera al Prat va aglutinar un munt d’actes. En aquest apartat, hem volgut destacar els més significatius. Per quin motiu?, doncs perquè la gent que va poder gaudir de la festa en tingui un record i perquè els qui no hi van poder ser puguin gaudir ara del que va ser aquesta gran festa.

23 de maig de 2004. ESCALIVADA  CULTURAL

Aquest va ser un acte molt especial i diferent, que no s’havia fet a la resta de ciutats geganteres. El van organitzar i portar a terme els músics de la nostra colla.

Era un espectacle musical: les nostres gralleres es van fusionar amb els músics de Diables del Prat i de l’Associació Musical del Prat. L’acte es va fer a la plaça de la Vila i va reunir moltíssima gent. Un altre fet significatiu va ser l’estrena de la roba dels quatre gegants de la colla, que va crear molta expectació.

29 de maig de 2004. TROBADA GRALLERA

La Trobada Grallera va tenir lloc el dissabte al matí i hi van participar diferents grups de grallers i dolçainers. Es va fer pels carrers del nucli antic del Prat de Llobregat, va començar a la plaça de Ramon Roigé i va finalitzar a la plaça de la Vila.

29 de maig de 2004. TROBADA DE GEGANTS I MOSTRA DE BALLS

La Trobada de Gegants es va iniciar al Fondo d’en Peixo i va finalitzar al camp de futbol que, aleshores, hi havia allà mateix. Al camp de futbol, s’hi va dur a terme la mostra de balls: aquí es va presentar per primera vegada el Ball Propi dels gegants del Prat. Un altre ball significatiu que s’hi va fer va ser el Ball del Baix Llobregat, que ballen les colles que formen part de la Federació de Colles del Baix Llobregat, que agrupa més d’una vintena de colles.

Durant el recorregut de la cercavila, es va  inaugurar el monument de Ciutat Gegantera. Una vegada finalitzats tots els actes, va tenir lloc un sopar de totes les colles que hi van volen participar.

 30 de maig de 2004. GRAN PLANTADA DE GEGANTS AV. MONTSERRAT

Aquest dia vam poder assistir, sense cap mena de dubtes, a la plantada de gegants més gran mai viscuda al Prat. Més d’un centenar de colles van estar situades al llarg de l’avinguda de la Verge de Montserrat, fins que van començar les cercaviles que van portar al gran moment de la festa.

Plantada CG


30 de maig de 2004. ACTE DE TRASPÀS DE CIUTAT GEGANTERA

Indiscutiblement, aquest és l’acte més important de la “Ciutat Gegantera”, és el moment que està esperant tota la colla, representa la culminació de tots els esforços. Hi participen la colla de la població que deixarà de ser “Ciutat Gegantera” i la colla de la població que començarà a ser-ho.

L’acte comença quan la colla que ha estat “Ciutat Gegantera” durant l’any anterior (en el nostre cas va ser Mollet del Vallès), fa el Ball Nou amb els gegants de l’Agrupació de Geganters de Catalunya. Aleshores, quan acaba el ball, es fa l’acte simbòlic d’entrega dels gegants, a continuació es fa el Ball d’Aniversari i la colla entrant queda nomenada “Ciutat Gegantera de Catalunya”.